ЕУРО 2024: Од Минхен до Берлин, распоред и сатница на сите натпревари!

8323

Во петок (14 јуни) започнува ЕУРО 2024 на задоволство на сите вистински љубители на фудбалот. Еден месец фудбалско “лудило“ е пред нас. Најдобрите 24 селекции на Стариот континент ќе бијат битка за пехарот на ова ЕП.

СпортСпорт“ во продолжение ви го дава на дланка распоредот на целото ЕП, на сите натпревари по ден, се разбира со сатница.

Следете фудбал, читајте “СпортСпорт“ и уживајте.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ ОД ГРУПНАТА ФАЗА

14 јуни (петок)

Група – А (21:00 ч) – Минхен

ГЕРМАНИЈА – ШКОТСКА

15 јуни (сабота)

Група – А (15:00 ч) – Келн

УНГАРИЈА – ШАЈЦАРИЈА

Група – Б (18:00 ч) – Берлин

ШПАНИЈА – ХРВАТСКА

Група – Б (21:00 ч) – Дортмунд

ИТАЛИЈА – АЛБАНИЈА

16 јуни (недела)

Група – Д (15:00 ч) – Хамбург

ПОЛСКА – ХОЛАНДИЈА

Група – Ц (18:00 ч) – Штутгарт

СЛОВЕНИЈА – ДАНСКА

Група – Ц (21:00 ч) – Гелзенкирхен

СРБИЈА – АНГЛИЈА

17 јуни (понеделник)

Група – Е (15:00 ч) – Минхен

РОМАНИЈА – УКРАИНА

Група – Е (18:00 ч) – Франкфурт

БЕЛГИЈА – СЛОВАЧКА

Група – Д (21:00 – ч) – Дизелдорф

АВСТРИЈА – ФРАНЦИЈА

18 јуни (вторник)

Група – Ф (18:00 ч) – Дортмунд

ТУРЦИЈА – ГРУЗИЈА

Група – Ф (21:00 ч) – Лајпциг

ПОРТУГАЛИЈА – ЧЕШКА

19 јуни (среда)

Група – Б (15:00 ч) – Хамбург

ХРВАТСКА – АЛБАНИЈА

Група – А (18:00 ч) – Штутгарт

ГЕРМАНИЈА – УНГАРИЈА

Група – А (21:00 ч) – Келн

ШКОТСКА – ШВАЈЦАРИЈА

20 јуни (четврток)

Група – Ц (15:00 ч) – Минхен

СЛОВЕНИЈА – СРБИЈА

Група – Ц (18:00 ч) – Франкфурт

АНГЛИЈА – ДАНСКА

Група – Б (21:00 ч) – Гелзенкирхен

ШПАНИЈА – ИТАЛИЈА

21 јуни (петок)

Група – Е (15:00 ч) – Дизелдорф

СЛОВАЧКА – УКРАИНА

Група – Д (18:00 ч) – Берлин

ПОЛСКА – АВСТРИЈА

Група – Д (21:00 ч) – Лајпциг

ФРАНЦИЈА – ХОЛАНДИЈА

22 јуни (сабота)

Група – Ф (15:00 ч) – Хамбург

ГРУЗИЈА – ЧЕШКА

Група – Ф (18:00 ч) – Дортмунд

ТУРЦИЈА – ПОРТУГАЛИЈА

Група – Е (21:00 ч) – Келн

БЕЛГИЈА – РОМАНИЈА

23 јуни (недела)

Група – А (21:00 ч) – Франкфурт

ШВАЈЦАРИЈА – ГЕРМАНИЈА

Група – А (21:00 ч) – Штутгарт

ШКОТСКА – УНГАРИЈА

24 јуни (понеделник)

Група – Б (21:00 ч) – Дизелдорф

АЛБАНИЈА – ШПАНИЈА

Група – Б (21:00 ч) – Лајпциг

ХРВАТСКА – ИТАЛИЈА

25 јуни (вторник)

Група – Д (18:00 ч) – Берлин

ХОЛАНДИЈА – АВСТРИЈА

Група – Д (18:00 ч) – Дортмунд

ФРАНЦИЈА – ПОЛСКА

Група – Ц (21:00 ч) – Келн

АНГЛИЈА – СЛОВЕНИЈА

Група – Ц (21:00 ч) – Минхен

ДАНСКА – СРБИЈА

26 јуни (среда)

Група – Е (18:00 ч) – Франкфурт

СЛОВАЧКА – РОМАНИЈА

Група – Е (18:00 ч) – Штутгарт

УКРАИНА – БЕЛГИЈА

Група – Ф (21:00 ч) – Гелзенкирхен

ГРУЗИЈА – ПОРТУГАЛИЈА

Група – Ф (21:00 ч) – Хамбург

ЧЕШКА – ПОРТУГАЛИЈА

НАТПРЕВАРИ ВО НОКАУТ ФАЗАТА

No description available.

ПретходноОФИЦИЈАЛНО: Надал и Алкараз ќе играат во двојки на Олимписките игри
СледноГерманија без Павловиќ на ЕП на негово место искусен играч од Дортмунд